We streven naar het inrichten van zonnepanelenparken met een paar duizend panelen, bijvoorkeur in Waddinxveen op ongebruikte locaties of grote (bedrijfs)daken. We hebben de Gemeente in contact gebracht met een exploitant van zonneparken, tevens energiebedrijf, die tegen relatief lage kosten dergelijke parken kan aanleggen.

zonnepark zonneveld zonnepanelen www.duurzaamwaddinxveen.nl

Dit alternatief kost de gebruiker van deze zonnepanelen nog geen €100 per paneel (prijspeil zomer 2016). De verrekening van kosten en opbrengsten (stroom + btw) loopt geheel via de energierekening. Verhuizing is geen probleem want ook op elk nieuwe adres loopt de afname van zonnestroom gewoon door. Zelfs tussentijds opzeggen met terugverkoop van zonnepanelen is mogelijk.

Wilt u als huurder, woningeigenaar of ondernemer betaalbare zonnepanelen zonder gedoe? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Gemeente heeft onze suggestie in behandeling genomen en is samen met de exploitant op zoek naar geschikte locaties voor een eerste zonnepanelenpark in Waddinxveen. Weet u een locatie voor een groot zonnepanelenpark zoals een heel groot dak of veld?Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij onderzoeken grote locaties, zoals langs de Zuidelijke Rondweg (Triangel), bij de A12/Moordrechtboog of langs de toekomstige Randweg Waddinxveen (Vredenburghlaan).